O parohie băcăuană a serbat un sfert de mileniu de existență inaugurând un centru social ocrotit de Sf. Ștefan cel Mare

Biserica „Sfântul Nicolae” din Călinești a sărbătorit, la finalul săptămânii trecute, 250 de ani de atestare documentară, prin inaugurarea Centrului Socio-Educațional „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, în care funcționează un centru de catehizare pentru copii și un centru de socializare pentru vârstnici.

Festivitatea inaugurală a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți și diaconi, printre care și delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Părintele Eugen Ciuche, Protopop de Bacău. Pe această cale, biserica l-a primit ca ocrotitor și pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Protopopul Eugen Ciuche a înmânat, cu această ocazie, și o diplomă de vrednicie oferită de Arhiepiscopul Romanului și Bacăului preotului Octav Sandu, în semn de recunoștință pentru întreaga activitate de slujire de peste 44 de ani, din care 42 de ani în Parohia Negri.

În timpul slujbei, credincioșii s-au putut închina la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie și ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeii, aduse de la Parohia Lazaret.

La final a fost oficiată și o slujbă de pomenire la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, aflat în cimitirul bisericii, recent renovat. La comemorare au participat și membrii Asociației Cultul Eroilor – Filiala Bacău, slujba fiind urmată de depunere de coroane.

Biserica „Sfântul Nicolae” din Călinești a fost înființată în anul 1772. În prezent este filie a Parohiei Negri.

Mai multe fotografii pe pagina de Facebook Cultul Eroilor Bacău.

 


ACTUALIZARE: Titlul articolului a fost actualizat. Inițial era: „O parohie băcăuană a serbat un sfert de secol de existență…”. A fost corectat: „O parohie băcăuană a serbat un sfert de mileniu de existență…”

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente