O nouă troiță sfință în Episcopia Caransebeșului

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți, a sfințit luni, 9 septembrie 2013, crucea înălțată la locul numit „Tăul Ursului” din Munții Poiana Ruscă, la limita județelor Caraș-Severin și Timiș, după cum au precizat Diac. Nicolae Codrea și Darius Herea.

La slujbă au participat autorități centrale și locale, precum și un număr însemnat de credincioși din județele Caraș-Severin și Timiș.

„Iată, în a doua zi a praznicului Nașterii Maicii Domnului, când îi cinstim pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, suntem în Munții Poiana Ruscă pentru a binecuvânta cea de-a noua troiță din cele douăsprezece pe care episcopia nostră le-a programat ca să le ridice și să le binecuvinteze în acest an omagial închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena, anul 2013, care este și anul Crucii, anul cinstirii Sfintei Cruci. Ne bucurăm pentru că în jurul acestei Sfinte Troițe s-au adunat mulți credincioși și autorități locale, atât din județul Timiș, cât și din Caraș-Severin, ctitori ai acestei troițe și cu ajutorul lui Dumnezeu, între aceste două praznice ale lunii septembrie, Nașterea Maicii Domnului și Înălțarea Sfintei Cruci, suntem aici ca să binecuvântăm această troiță și să ne înălțăm și noi duhovnicește în acești munți preafrumoși care despart cele două județe și cele două eparhii ale Banatului, Arhiepiscopia Timișoarei și Episcopia istorică a Caransebeșului”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul său.

Troița, amplasată într-un cadru natural pitoresc, se află la 1000 de m altitudine și a fost ridicată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al comunei Tomești. Ctitorii acesteia au primit din partea ierarhul acte de cinstire, iar la final, toți credincioșii prezenți au sărutat Sfânta Cruce și au primit iconițe din partea Preasfințitului Lucian.

Comentarii Facebook


Știri recente