O nouă troiță în Episcopia Caransebeșului

Credincioșii Parohiei Sacu din Protopopiatul Caransebeș au în vecinătatea localității lor o nouă troiță. Aceasta a fost sfințită și binecuvântată de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la orele serii, în ziua de pomenire și cinstire a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, informează „Ziarul Lumina”.

Troița este amplasată la limita județelor Caraș-Severin și Timiș, pe drumul european E70 și a fost ridicată cu sprijinul autorităților din localitățile cărășene Sacu și Constantin Daicoviciu. Toți cei care s-au implicat la înălțarea ei au primit din partea ierarhului diplome de cinstire. Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a mărturisit: „Dumnezeu ne-a ajutat să binecuvântăm cea de-a șaptea troiță din cele douăsprezece programate a fi ridicate și binecuvântate cu prilejul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română. Ne aflăm între localitățile Sacu, din județul Caraș-Severin, și Jena, din județul Timiș, chiar la hotarul celor două județe, aici în fața troiței care are ca icoană atașată pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Se cuvine să-i mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să sfințim o preafrumoasă troiță pe raza comunei cărășene Sacu. Suntem încrezători că proiectul Episcopiei Caransebeșului va ajunge la bun sfârșit și până în luna octombrie toate cele douăsprezece troițe care vor împrejmui și la propriu, și la figurat din punct de vedere spiritual Episcopia Caransebeșului să fie binecuvântate și astfel, la sfârșitul anului 2013, să avem o salbă, o cunună de troițe în jurul eparhiei noastre, respectiv în jurul județului Caraș-Severin”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența autorităților locale, precum și a unui număr însemnat de credincioși. La final, toți cei prezenți au primit din partea ierarhului iconițe cu Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente