O nouă tabără de creație în Episcopia Caransebeșului

În perioada 3-7 februarie, Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează ediția a IV-a a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, care se desfășoară la Sarmizegetusa, informează „Ziarul Lumina”. La această tabără participă copii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, din cinci orașe ale Eparhiei Caransebeșului: Reșița, Bocșa, Anina, Moldova Nouă și Oravița. Acești tineri au fost selectați în urma concursului „Să ne cunoaștem credința”, din cadrul proiectului „Tineri în Biserică”, care s-a desfășurat în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014.

Coordonatorul taberei este părintele Mihai Ciucur, inspector al Sectorului social și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, împreună cu maestrul sculptor George Molin, care coordonează atelierul de sculptură. Aceștia au fost însoțiți de cadre didactice și reprezentanți ai centrelor de tineret din eparhie, care împreună coordonează un grup de 20 de copii.

În cadrul programului se îmbină partea creativă cu cea instructiv-educativă și partea de relaxare cu cea de formare duhovnicească. Copiii participă la rugăciunile rostite în comun și la slujbele religioase, care vor fi oficiate după un program stabilit de către organizatori. Pe tot parcursul săptămânii se vor desfășura o serie de activități culturale, ateliere de sculptură în lemn, ateliere de confecționare icoane prin diferite tehnici. Tabăra este oferită gratuit de către Episcopia Caransebeșului, iar copiii, la sfârșitul acestei tabere, se vor bucura și de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Părintele inspector Mihai Ciucur dorește ca la sfârșitul acestei experiențe toți cei care au fost prezenți în tabăra de creație să aibă un câștig spiritual și educațional. „Ne dorim ca la sfârșitul taberei să putem spune că această experiență a fost un real câștig duhovnicesc și copiii să plece în primul rând îmbogățiți sufletește și, în al doilea rând, cu un bagaj de cunoștințe artistice. Finalitatea tuturor demersurilor pe care le întreprindem în această perioadă este apropierea copiilor și a tinerilor de valorile Bisericii și ale credinței noastre ortodoxe”, a subliniat părintele inspector.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…