O nouă sesiune a Examenului de capacitate preoţească în Episcopia Oradiei

În zilele de 3, 4 și 5 octombrie 2016, în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei a avut loc examenul de Capacitate preoţească, sesiunea de toamnă, din anul 2016, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

La acest examen s-au înscris un număr de 9 candidaţi, care au susţinut trei probe. Cea dintâi probă, eliminatorie, s-a desfășurat luni, 3 octombrie, la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei din Oradea. Proba a constat în verificarea aptitudinilor muzicale și a competențelor legate de practica și slujirea liturgică.

Marți, 4 octombrie, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei a avut loc proba scrisă, ce a constat în testarea cunoștințelor de liturgică și administrație bisericească.

În a treia zi de examen, miercuri, 5 octombrie, candidații au participat la proba orală a examenului de capacitate preoțească, desfășurată la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, fiind examinaţi potrivit temelor de examen şi bibliografiei aferente din Îndrumătorul administrativ-bisericesc. Ghid practic pentru examenul de capacitate preoţească, administrarea parohiei şi a mănăstirii, ediţia a II-a, carte tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, la Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, în anul 2010.

Potrivit metodologiei specifice, media de promovare a examenului de capacitate preoțească este de minim 7, pentru candidații care au obținut medii finale cuprinse între 7 și 9, valabilitatea examenului fiind de un an, iar pentru cei care au obținut medii finale peste 9, valabilitatea examenului fiind de doi ani.

Comentarii Facebook


Știri recente