O nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească în Eparhia Caransebeșului

Marți, 24 septembrie, a avut loc o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească în Episcopia Caransebeșului, după cum ne-au mărturisit Diac. Nicolae Codrea și Darius Herea.

Examenul s-a desfășurat în incinta Centrului eparhial, a constat din probele scrise Dogmatică sau Morală și Administrație Bisericească, precum și din cele orale Omiletică, Catehetică, Liturgică, Tipic, Cântare și Legislație bisericească. La această sesiune a examenului de capacitate preoțească s-au înscris 23 de candidați și au fost prezenți 22. Dintre candidații înscriși, doar 14 au fost declarați admiși, ceilalți având posibilitatea să promoveze acest examen la o o sesiune viitoare.

Media examenului de titularizare, capacitate preoțească, este luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanților. Comisia de examinare a fost prezidată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului și a fost formată din preoți profesori de la Facultatea de Teologie din Caransebeș, precum și din preoți ostenitori de la Centrul eparhial.

Examenul este organizat de Sectorul administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului, în două sesiuni pe an și se adresează preoților debutanți din fiecare protopopiat, care nu l-au susținut, precum și tuturor licențiaților în Teologie care doresc numirea la o parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente