O nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului

La Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu a avut loc joi, 16 martie 2017, prima sesiune din acest an a examenului de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

S-au înscris la această sesiune 16 candidați, licențiați, masteranzi și doctori în teologie care au susținut în prima parte a zilei mai multe sesiuni de pregătire pentru examinare la disciplinele Teologie Dogmatică, Liturgică Practică și Teologie Liturgică. Examenul propriu-zis a constat într-o testare psihologică, o probă scrisă din subiectele pregătite pentru această sesiune și mai multe probe orale.

La susținerea probelor scrise și orale a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a ales ca subiect pentru proba scrisă  tema importanței Sfintei Liturghii în viața credincioșilor.

Candidații au susținut apoi mai multe probe orale de verificare a cunoștințelor de Teologie Liturgică și de Administrație și legislație bisericească, precum și a aptitudinilor de susținere a catehezelor și a predicilor.

Comentarii Facebook


Știri recente