O nouă promoţie de teologi la Oradea

Absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea, specializările Teologie Pastorală şi Teologie Asistenţă Socială, au susţinut luni, 11 iulie 2016, proba scrisă a examenelor de încheiere a studiilor, informează părintele Lect. Univ. Doru Fer.

A doua probă s-a desfăşurat marţi, 12 iulie 2016, şi a constat în susţinerea şi prezentarea lucrărilor de licenţă şi de disertaţie, unde s-au prezentat 32 de studenţi de la specializarea Teologie Pastorală, 12 de la specializarea Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială şi 28 de la studiile universitare de masterat.

După prezentarea lucrărilor, absolvenţii au depus jurământul de credinţă şi de fidelitate faţă de Biserica Ortodoxă Română în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a adresat cadrelor didactice şi absolvenţilor cuvânt de binecuvântare, felicitare şi apreciere pentru efortul depus în decursul anilor de studii.

În discursul său, Părinte Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a evidenţiat faptul că Facultatea de Teologie Ortodoxă orădeană este o facultate misionară, care mărturiseşte credinţa strămoşească la graniţa de nord-vest a ţării.

Momentul festiv s-a încheiat cu declararea absolvenţilor ca licenţiaţi în teologie, respectiv absolvenţi de studii universitare de masterat cu diplomă de absolvire.

Comentarii Facebook


Știri recente