O nouă promoție de teologi la Iași

O nouă generație de absolvenți a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași a depus sâmbătă, 5 iulie 2014, jurământul de credință. Ceremonia s-a desfășurat în cadrul Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala Mitropolitană din Iași de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Semnificația acestui jurământ este mărturisirea fidelității față de Hristos și Biserica Sa. Ați făgăduit că nu veți pierde și veți lupta să nu pierdeți din vedere ținta vieții voastre care este Hristos Domnul. Viața pe care o aveți înainte va fi plină de cântece de sirenă care vor dori pe toate căile să vă depărteze de acest jurământ, de aceea ori de câte ori în viață se vor apropia de voi toate acestea să vă aduceți aminte de jurământul pe care l-ați rostit astăzi”, a mărturisit ÎPS Părinte Teofan.

Festivitatea a continuat la Centrul de Conferințe PROVIDENȚA din Iași, unde a avut loc cursul festiv. Noua promoție de absolvenți a fost pusă sub semnul Anului omagial euharistic și al Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Anul acesta, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași au absolvit 120 de studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente