O nouă „poartă către cer” în Protopopiatul Bacău. IPS Ioachim a pus piatra de temelie pentru zidirea unei biserici

În prima Duminică după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat slujba așezării pietrei de temelie pentru zidirea unei biserici în satul Radomirești.

Credincioșii din această localitate erau nevoiți să parcurgă mai mult de patru kilometri pentru a participa la sfintele slujbe în biserica Parohiei Letea Veche, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La evenimentul din 11 iunie 2017 au participat preoți din Protopopiatul Bacău și numeroși credincioși, între care mulți tineri și copii.

Ierarhul a explicat că noua construcție vine ca răspuns la solicitările credincioșilor din zonă, dar și ca împlinire a dezideratului de a nu exista în Eparhie niciun sat fără biserică.

IPS Ioachim și-a exprimat dorința ca sfânta zidire să fie un spaţiu de întâlnire cu Dumnezeu, un loc de rugăciune şi o poartă către Cer. Dumnezeu să împlinească această sfântă lucrare, să sporească darul şi să-i ocrotească pe lucrători, pe donatori, pe miluitori şi pe toţi cei ce vor contribui la zidirea acestui sfânt lăcaş, s-a rugat Chiriarhul.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța istorică și misionară a primei biserici ce va fi zidită în Radomirești prin grija preoților acestei comunități, Ioan şi Alexandru Palur.

În Radomirești trăiesc în jur de 70 de familii și majoritatea oamenilor au lucrat în fosta fermă de la Radomirești. Aici nu a existat niciodată o biserică. Acum, din cauza vârstei nu se mai pot deplasa pe distanțe lungi. De aceea va fi un fapt minunat să putem ridica o biserică aici, a spus preotul Ioan Palur.

Biserica pentru care a fost pusă piatra de temelie în satul băcăuan va avea hramul Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente