O nouă poartă a cerului în Protopopiatul Turda. IPS Andrei va sfinţi biserica din parohia Crişeni

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va sfinți mâine, 25 septembrie 2016, în duminica a 18-a după Rusalii, noua biserică a parohiei Crișeni din protopopiatul Turda, informează Radio Renaşterea.

Slujba de târnosire va fi urmată de Sfânta Liturghie oficiată pe un podium special amenajat în curtea bisericii.

Credincioşii care vor participa la sfintele slujbe, prilejuite de târnosirea bisericii, vor putea să intre şi să se închine în sfântul altar.

Momentul sfințirii bisericii din Crișeni este de fapt o împlinire a tuturor credincioșilor din parohie și a tuturor fiilor satului, care au contribuit în toți acești 14 ani, fie financiar, fie prin rugăciune la zidirea ei, a declarat pentru Radio Renașterea părintele paroh Sorin Moldovan.

Zidirea bisericii a început în 2002, în timpul pastorației părintelui Florin Moișan. Biserica a fost construită în formă de cruce, iar pictura este realizată în stil frescă de echipa condusă de iconarul Lucian Tuluc. De la 1 noiembrie 2011 sfintele slujbe au fost oficiate în noua biserică, lucrările realizate la locașul de rugăciune fiind binecuvântate de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente