O nouă poartă a Cerului în județul Brăila. IPS Casian a sfințit Biserica „Sf. Nicolae” din Parohia Tătaru

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, membrii comunităţii Parohiei Tătaru din Protopopiatul Însurăței, județul Brăila, au participat la slujba de sfinţire a Bisericii Sfântul Nicolae, oficiată de IPS Casian. Persoanele care au contribuit la finalizarea lucrărilor au primit distincţii.

După rânduiala Bisericii Ortodoxe, slujba de sfințire a fost urmată de trecerea credincioșilor prin Sfântul Altar, închinarea acestora înaintea Sfintei Mese și primirea arhiereștii binecuvântări.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Chiriarhul Dunării de Jos pe un podium amenajat în imediata apropiere a bisericii, a transmis Pr. Rareş Bucur, Consilier mass-media.

Cântăreții bisericești de la această parohie și de la parohiile învecinate, împreună cu mulți copiii participanţi la programul catehetic Hristos împărtăşit copiilor, înveșmântați în portul popular al zonei, au dat răspunsurile la strană.

Pentru implicarea în lucrările de reparaţii capitale şi restaurarea picturii locaşului de cult, Pr. paroh Dan Ene a primit rangul de iconom, Pr. coslujitor Constantin Guzu a primit rangul de sachelar, iar cei ce au sprijinit lucrările bisericii au primit din partea IPS Casian acte de preţuire.

Evenimentul s-a încheiat cu săvârşirea parastasului pentru slujitorii şi ctitorii trecuţi la Domnul, urmat de tradiţionala agapă creştinească, la care au fost invitați toți credincioșii prezenți.

Cu acest prilej, au fost împărțite peste 300 de pachete cu mâncare celor prezenți la această sărbătoare a localității Tătaru.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente