O nouă parohie ortodoxă românească în Marea Britanie

Cu binecuvântarea I.P.S. Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, duminică, 7 septembrie 2008, va fi inaugurată parohia românească din Nottingham (Marea Britanie), cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Evenimentul de duminică va avea loc la Memorial Hall, Bramcote, și se va deschide la orele 11, cu săvârșirea Sfintei Liturghii. Delegatul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, prot. Silviu Pufulete, va citi gramata de înființare a noii parohii. De la orele 14 participanții sunt invitați la o recepție inaugurală, la care și-au anunțat prezența reprezentanți ai Ambasadei României în Marea Britanie, autorități locale și reprezentanți ai mass-media.

Tânărul preot paroh Dan Petru Ghindea păstorește o comunitate de 200 de persoane, români ortodocși care lucrează sau studiază în regiunea Nottingham. Comunitatea se remarcă prin: activitățile privind integrarea emigranților români în societatea britanică și păstrarea identității lor culturale și religioase, înființarea unui centru cultural românesc în East Midlands.

Mai multe amănunte, pe site-ul parohiei din Nottingham, www.romanianparish.org.

Comentarii Facebook


Știri recente