O nouă parohie a fost inaugurată în Episcopia Canadei

În Episcopia Canadei a fost inaugurată în 24 februarie Parohia Sfânta Treime din Calgary, Alberta. Înfiinţarea a fost aprobată de Consiliul Eparhial ca urmare a cererii adresată de un număr mare de credincioşi din zonă, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La acest eveniment au participat: Părintele Vicar Administrativ George Bazgan de la Edmonton, Părintele Protopop Mircea Panciuk de la Boian, Părinții Vasile Moisi și Lucian Moldovan de la Parohia Sfântul Andrei, Părintele Ovidiu Moldovan, parohul nou-înfiițatei parohii Sfânta Treime, precum şi credincioşi.

După sfințirea vaselor și obiectelor liturgice pentru noua comunitate, a urmat slujba de Te Deum, în cadrul căreia s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra credincioșilor ortodocși români din Calgary.

La finalul ceremoniei religioase, Părintele Vicar George Bazgan a transmis binecuvântarea PS Ioan Casian şi a rostit un cuvânt în care i-a îndemnat pe cei prezenți să pornească pe acest drum nou cu smerenie, rugăciune stăruitoare și nădejde în Milostivul Dumnezeu.

Părintele paroh Ovidiu Moldovan și-a exprimat bucuria înființării parohiei, mulțumind membrilor pentru toate eforturile făcute în mod voluntar și pentru donațiile de lucruri bisericești, aceste gesturi de bunăvoință contribuind la întărirea parohiei și a comunității ortodoxe.

Credincioșii ortodocși din Calgary au participat duminică la prima liturghie oficiată în parohia nou-înfiinţată.

Tot duminică a început și concursul pentru copii Icoana din sufletul copilului cu desene pe teme religioase. Copiii vor primi în fiecare duminică un desen religios pentru colorat, iar în duminica Floriilor se vor premia cele mai bune desene. De asemenea, se vor organiza și activități pentru tineri, în urma propunerilor lansate de aceștia.

Foto Credit: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente