O nouă întâlnire în cadrul proiectului Calea Mântuirii la Parohia Sf. Ioan Botezătorul din Rm. Vâlcea

Proiectul catehetic „Calea Mântuirii” continuă la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea. Astfel, duminică, 1 iunie 2014, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” a avut loc o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Calea Mântuirii – The Way”, activitate catehetică la care au luat parte 22 de participanți, informează arhiram.ro

În cadrul întâlnirii catehetice desfășurată la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Părintele Prof. Dr. Nicolae Proteasa, responsabil al proiectului în cadrul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, a susținut tema cu titlul: „Purtarea creștină”.

După vizionarea suportului în format video, Părintele Profesor a prezentat suportul de curs care rezumă îndemnul spre sfințenie al Sfântului Serafim de Sarov: „Scopul vieții noastre este dobândirea Sfântului Duh„.

În Duminica părinților și a copiilor, am gândit că este potrivit să discutăm despre comportamentul creștinului de astăzi, sub aspectele toleranței și a iubirii jertfelnice față de semeni, dar și a misiunii pe care ne-o asumăm în societatea actuală. Problemele care apar în cadrul familiei sunt din ce în ce mai variate și mai complexe, iar suferința apare și drept consecință a depărtării de Dumnezeu, din lipsa rugăciunii, și a neîncrederii de a accepta lucrarea lui Dumnezeu în viața noastră, în familiile noastre”, a precizat Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa.

Comentarii Facebook


Știri recente