O nouă generație de teologi. Curs festiv la Facultatea de Teologie din Sibiu

Promoția de absolvenți din acest an de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu a participat joi, 8 iunie 2017, la cursul festiv. Absolvenții și-au luat rămas-bun de la profesori și de la cei care i-au îndrumat timp de patru ani în pregătirea teologică și duhovnicească.

Cursul festiv a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană, în prezența absolvenților, a părinților și rudelor. Slujba a fost oficiată de părintele Nicolae Chifăr, decanul facultății, împreună cu un sobor de preoți. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul teologilor absolvenți.

La finalul slujbei, părintele Nicolae Chifăr i-a felicitat pe absolvenți și i-a îndemnat să-și urmeze drumul în viață având mereu în suflete valorile credinței strămoșești, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

De fiecare dată când asistăm la acest momente de absolvire a unei noi generații de studenți trăim foarte puternic două sentimente: unul de bucurie și unul de responsabilitate. Mulți veți pleca în lume după această absolvire, iar această lume nu este a oamenilor, ci a lui Dumnezeu, cu toate ale ei, iar El o ocrotește, o duce spre Împărăția Sa și dorește ca toți să ajungem acolo, a spus părintele decan.

În continuare, în Aula Mitropolit Ioan Mețianu, a avut loc cursul festiv. În cadrul ceremoniei, mai mulți profesori au transmis mesaje de felicitare pentru cei care au devenit absolvenți ai cursurilor de licență. De asemenea, studenții din anul III au primit simbolic o cheie din partea colegilor care au absolvit studiile universitare.

Comentarii Facebook


Știri recente