O nouă excursie în cadrul programului „Tineri pelerini în Banatul de Munte”

În cadrul programului Tineri pelerini în Banatul de Munte organizat prin Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, a avut loc joi 21 iulie 2016, o nouă excursie la care au participat peste 100 de copii și tineri din mai multe localități ale eparhiei, după cum ne-a precizat Darius Herea.

Astfel, copii și tineri de la centrele de tineret din Reșița, Oravița, Bocșa, Anina, Moldova Nouă și Caransebeș, dar și din parohiile Sasca Montană și Cărbunari, alături de preoții și profesorii coordonatori, s-au reunit la Mănăstirea Călugăra, la orele dimineții. Aici, tinerii s-au  închinat în biserica mănăstirii și au putut afla mai multe despre istoricul mănăstirii, precum și despre minunile întâmplate de-a lungul timpului cu credincioși care s-au închinat cu evlavie la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cae ocrotește această mănăstire.

Pelerinajul tinerilor a continuat cu Mănăstirea Nera, acolo unde, după ce s-au închinat în biserica mănănstirii, au participat la o slujbă de mulțumire săvârșită de părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret, alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici. Momentele de rugăciune, au fost urmate de servirea mesei de prânz pregătită cu multă dragoste de obștea monahală, precum și de câteva cuvinte de folos din partea măicuțelor, care i-au îndemnat pe tineri să meargă pe calea credinței și a adevărului încă de la cele mai fragede vârste. În finalul vizitei la mănăstire, copiii și tinerii au putut afla mai multe despre activitățile filantropice ale mănăstirii, precum și despre laboratorul de produse naturiste care funcționează în incinta mănăstirii.

Cea de-a doua parte a zilei a fost dedicata activităților în natură, tinerii fiind foarte încântați de frumusețile cu care Dumnezeu a înzestrat această zonă, parcurgând un traseu montan pe Cheile Șușarei până la Cascada Șușara.

Comentarii Facebook


Știri recente