O nouă etapă a campaniei Donează sânge, salvează o viaţă!


La Hotel Athenee Palace Hilton din Bucureşti (Str.Episcopiei 1-3, sector 1) va avea loc marţi, 11 octombrie 2016, cea de-a 12 ediţie a campaniei Donează sânge, salvează o viaţă!. Campania este iniţiată de Patriarhia Română. Ca de fiecare dată, alături de personalul de la Centrul de Transfuzie Sanguină se va afla şi echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Sunt așteptați cei care doresc să îi ajute pe bolnavii care au nevoie de transfuzii de sânge, a precizat coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Dan Prună.

Datorită crizei din spitale în ceea ce priveşte cantitatea de sânge, prea puţini oameni primesc sângele de care au nevoie. Unul din trei oameni nu beneficiază de transfuzii atunci când au nevoie. În România mai puţin de 2% din populaţia adultă donează sânge, a precizat Dan Prună.

Creșterea numărului de accidente, a intervențiilor chirurgicale și a tratamentelor care necesită transfuzii de sânge este doar unul dintre motivele pentru care Patriarhia Română, prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a lansat campania Donează sânge, salvează o viaţă!

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente