O nouă etapă a „Campaniei de prevenţie şi educaţie pentru sănătate”. Beneficiari au fost 200 copii din com. Vidra

Campanie Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

O nouă campanie de prevenție și educație pentru sănătate organizată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc astăzi, 16 noiembrie 2016, în comuna ilfoveană Vidra. Beneficiari au fost aproximativ 200 de elevi și preșcolari.

Ca noutate în cadrul acestei campanii, la această ediţie a participat un medic nutriţionist, un medic psihiatru pentru copii, doi medici stomatologi şi un asistent medical. În cadrul acestei ediţii au participat peste 15 voluntari ai Paraclisului Mântuirii Neamului, a declarat pentru Radio Trinitas Dan Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

În urma acțiunilor de acest fel, copiii deprind sau își completează cunoștințele de bază despre igienă și prevenția diferitelor afecțiuni, a spus medicul psihiatru Georgiana Tocaci:

Astăzi le-am vorbit copiilor despre emoţii şi le-am spus cum anume să înveţe să îşi recunoască furia şi să o controleze. Utilitatea acestei acţiuni este benefică pentru copii. Ei învaţă reguli de igienă, cum anume să se spele pe dinţi, cum să îşi controleze emoţiile, cum să şi le exprime etc, a precizat medicul psihiatru Georgiana Tocaci.

Până în prezent, peste 700 de elevi şi preşcolari au fost beneficiarii campaniei.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente