O nouă etapă a Campaniei de Prevenţie şi depistare a cancerului de col uterin a avut loc în Pantelimon

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat sâmbătă cea de a 11-a etapă din cadrul Campaniei de „Preventie si depistare a cancerului de col uterin”.

La această ediţie, 50 de femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani din oraşul ilfovean Pantelimon au fost examinate gratuit de medicii de la Institutul Oncologic Bucureşti.

Voluntarii şi medicii au revenit în această localitate la solicitarea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei ilfovene.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat că „este pentru prima dată când suntem chemaţi să revenim într-o localitate, fapt care demonstrează utilitatea acestei campanii şi îşi atinge scopul principal, acela de a conştientiza femeile de importanţa testului Babeş-Papanicolau”.

„Asta în condiţiile în care peste 50% din femeile investigate în timpul acestei campanii au probleme de sănătate”.

Dr. Prunoiu Virgil, coordonatorul Programului de Screening Institutul Oncologic Bucureşti, a mentionat: „Examenul durează destul de puţin şi sperăm ca şi rezultatele să fie bune şi dacă sunt ceva probleme de sănătate să reuşim să îi ajutăm şi să depistăm bolile la început, astfel încât să obţinem şi vindecarea acestora”.

Deşi cancerul de col uterin este considerat prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, multe femei ignoră controalele periodice atât de importante pentru diagnosticarea precoce a bolii.

Cu ajutorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, peste 300 de femei au beneficiat în ultima perioadă de controale de specialitate.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente