O nouă ediție a taberei de creație Credință și artă pentru toți

Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, în parteneriat cu Primăria orașului Anina a organizat în perioada 30 iunie – 6 iulie, cea de-a V-a ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți” în stațiunea Mărghitaș din județul Caraș-Severin. La această tabără, oferită în mod gratuit, participă 25 de tineri cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, de la centrele de tineret ale Eparhiei Caransebeșului, care au avut o implicare constantă în centrele aparținătoare. Activitățile care se desfășoară vizează formarea copiilor și tinerilor în spiritul valorilor Bisericii.

Astfel, sub aspect duhovnicesc, copiii participă zilnic la rugăciunile de dimineață și seară săvârșite în comun, sub îndrumarea directă a părintelui inspector Mihai Ciucur, coordonatorul taberei. De asemenea, sunt organizate zilnic discuții pe probleme duhovnicești pentru cei tineri, precum și concursuri cu tematică religioasă. Totodată formatorii pun un accent deosebit pe învățarea și practicarea lucrului în echipă, precum și pe comunicare.

„Reprezentanții Departamentului nostru de tineret sunt într-o perfecționare continuă, în tot ceea ce presupune educație non-formală la nivelul copiilor și tinerilor. De aceea pentru noi ca și sector de tineret, aceste tabere reprezintă un obiectiv important, pentru că aici avem posibilitatea să abordăm educarea tinerei generații, atât sub aspect duhovnicesc, prin programul de rugăciune, prin cateheze, dar și prin participarea la sfintele slujbe, iar pe de altă parte avem posibilitatea să punem în practică ceea ce învățăm la cursuri. Pe parcursul acestei tabere de șapte zile, avem ocazia să fim în mijlocul lor, iar prin ceea ce le oferim noi, dorim ca la final să fie schimbați din multe puncte de vedere, având o altă perspectivă asupra vieții și realității în care cresc și se dezvoltă”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

În plan artistic, sunt organizate două ateliere, de pictură și de sculptură, coordonate de profesori voluntari, care pun în valoare imaginația copiilor. Pe parcursul taberei nu sunt omise nici activitățile specifice, de divertisment și relaxare, copiii participând la o multitudine de jocuri educative și concursuri în aer liber și de interior.

În ultima zi de tabără va avea loc vernisarea expoziției de icoane și sculpturi realizate de către copii, aceștia având bucuria să-l aibă în mijlocul lor și pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care îi va răsplăti cu diplome și daruri pe toți copiii, dar în special pe cei care s-au remarcat mai activ la activitățile desfășurate pe parcursul celor șapte zile de credință și artă.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea și Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente