O nouă ediție a Sfintei Evanghelii

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a fost tipărită o nouă ediție a „Sfintei Evanghelii” cu ilustrații, informează TRINITAS TV.

Actuala ediție este o premieră editorială, se arată în prefața Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, textul evanghelic fiind reflectat în frumoasele icoane realizate în cadrul atelierului de pictură bisericească ortodoxă „Panselinos” din Iași.

Întâlnire dintre text și imaginea pictată subliniază legătura profundă dintre cuvânt și icoană în binevestirea Evangheliei de către Biserica Ortodoxă.

Ca și precedenta ediție din anul 2010, actuala „Sfântă Evanghelie” urmează textul ultimei ediții a Sfintei Scripturi (2008) și este îmbogățită cu textele Evangheliilor consacrate Sfinților români care au slujbă aprobată de Sfântul Sinod.

Sinaxarul de la sfârșit a fost, de asemenea, actualizat cu menționarea tuturor sfinților români.

„Sfânta Evanghelie” este una dintre cele mai importante cărți de cult, fiind folosită de slujitori la toate slujbele.

Această nouă ediție poate fi achiziționată de la Librăria Cărților Bisericești, lângă Patriarhie pe strada Intrarea Miron Cristea nr. 6, de la Magazinul Ortodoxia din Capitală care se află în apropierea Bisericii Kretzulescu de pe Calea Victoriei nr. 45 sau de la magazinele de carte bisericească de la Patriarhie și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente