O nouă donație a Bisericii către Spitalul Municipal din Onești: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului oferă un dispozitiv medical oftalmologic

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a donat Spitalului Municipal din Onești, prin Protopopiatul Onești, un dispozitiv medical utilizat în tratamentul strabismului. Spitalul „Sf. Ierarh Luca al Krimeii” a primit sprijin din partea Bisericii de mai multe ori.

Aceasta este a doua donație de aparatură medicală din partea Arhiepiscopiei și a Protopopiatului Onești către Spitalul Municipal. De asemenea, Patriarhia Română a donat spitalului în vara anului trecut un aparat „Dräger”, utilizat în evaluarea nivelului de bilirubină la nou-născuţi.

Donația către Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Luca al Krimeii” a avut loc luni, în contextul celei de-a doua sinaxe preoțești desfășurată la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Este vorba de un „Sinoptofor 23 B”, aparat destinat tratării mai multor afecțiuni de vedere ale copiilor, în special strabismul, după cum a declarat Dr. Oana Mihaela Secară, managerul instituției medicale.

„Spitalul din Onești nu a avut niciodată un astfel de dispozitiv, iar adresabilitatea este foarte mare, îndeosebi în rândul tinerei generații. Mulțumim Înaltpreasfinției Sale, preoților oneșteni și tuturor celor care au fost alături de noi, pentru a avea acest aparat în spitalul oneștean”, a mai spus Dr. Oana Mihaela Secară.

Conform Pr. Ioan Bârgăoanu, Protoiereul Protopopiatului Onești donația a fost posibilă „prin implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a preoților din Protoieria Onești, a profesorilor de Religie și a unor parteneri”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente