O nouă clinică pentru tratarea și recuperarea copiilor bolnavi de cancer, la Galaţi

O nouă clinică pentru tratarea și recuperarea copiilor bolnavi de cancer va fi construită la Galaţi.

Noua unitate medicală este partea a Proiectului comun „Galați 2020” iniţiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale și de Nord în parteneriat cu Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg – Germania. Alături de acestea, în implementarea proiectului, un rol esențial îl au instituțiile locale, precum și specialiștii în domeniu din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie – Galați și din corpul de medici gălățeni.

La Sala de conferințe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfântul Ioan din Galați a avut loc marți, 19 iulie 2016, începând cu ora 10:00, o amplă întrunire de lucru, la care, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român Europei Centrale și de Nord și membrii delegației germane, au participat conducătorii principalelor instituții din zonă (Prefectură, Consiliu Județean, Primărie, Universitate), alți reprezentanți ai administrației publice locale și mai mulți specialiști în construcția de clinici și spitale – prin proiecte europene, gazdă fiind conducerea Spitalului de Copii din municipiu.

IMG_0054

În acest context, echipa de specialiști germani a prezentat proiectul intitulat Module, în loc de construcție nouă!. Prezentarea a fost urmată de o sesiune de dezbateri, în cadrul căreia s-au analizat în detaliu condițiile de aplicare  și modalitățile de atragere a resurselor financiare pentru realizarea proiectului.

În cadrul întâlnirii s-au evaluat, totodată, și etapele parcurse până în acest moment și au fost trasate următoarele etape de dezvoltare și implementare a proiectului, optându-se pentru  varianta unei construcții noi, de tip modular, modernă și fiabilă, care se va constitui într-o secție distinctă, de oncologie pediatrică, în cadrul Spitalului de Copii din Galați.

În partea a doua a zilei, la Centrul Eparhial din Galați au avut loc dialoguri între specialiștii germani și cei români, menite a pune la punct aspecte tehnice și practice legate de demararea efectivă și de reducerea timpului de implementare a proiectului.

Dezbaterile  continuă și în ziua de 20 iulie 2016, la Centrul Eparhial și la sediul Centrului de Suport Comunitar „Galați 2020”.

Comentarii Facebook


Știri recente