O nouă capelă sfințită în Cluj-Napoca

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfințit joi, 10 aprilie 2014, capela noii parohii „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul clujean Europa, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Slujba de sfințire a lăcașului de cult a fi oficiată de ierarh în sobor de 18 preoți și diaconi, între care consilieri eparhiali, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. Vasile Stanciu, pr. prof. dr. Stelian Tofană și protopopul Gheorghe Braica. La finalul slujbei, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfințit Sfântul Antimis, pe care se va oficia Sfânta Liturghie.

În cadrul cuvântului de învățătură, ierarhul a evidențiat importanța sfințirii unei noi biserici în viața comunității, care este un nou izvor de har.

„Ne spune Scriptura în capitolul 28 al Facerii în versetul 18 că Iacob, inspirat de Dumnezeu, dă o definiție a bisericii ca lăcaș de închinăciune: „Cât de înfricoșător este locul acesta, aceasta nu este alta decât Casa lui Dumnezeu și Poarta Cerului”. Neamul nostru a avut mare evlavie față de Sfânta Biserică ca lăcaș de închinăciune, de aceea nu a existat obște creștinească care să nu dorească să își ridice o biserică. Lucrul acesta se întâmplă și cu cartierul Europa. E un nou izvor de har pentru acest cartier din orașul Cluj. Să dea Dumnezeu ca multe rugăciuni să se împlinească aici și să vă fie binecuvântată viața și să aveți multe realizări atât spirituale, cât și materiale”, a spus IPS Mitropolit Andrei.

Parohul Cosmin Vele a mulțumit, la final, tuturor celor care au contribuit la amenajarea capelei. Ca semn al aprecierii pentru cei ce s-au implicat în această lucrare, IPS Mitropolit Andrei a oferit o diplomă de aleasă cinstire lui Cristian Tivadar, cel care a pus la dispoziție spațiul în care s-a amenajat capela.

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost înființată la 1 octombrie 2013, iar de la 1 noiembrie a fost numit paroh pr. Cosmin Vele, redactor la Radio Renașterea. Până în prezent s-a reușit amenajarea în zonă a unei capele unde se vor săvârși sfintele slujbe, până la ridicarea demisolului noii bisericii. Lucrările de zidire a noului lăcaș de cult vor începe în cel mai scurt timp, având în vedere că se dorește ca până la sfârșitul anului să se ridice demisolul locașului de cult, după cum a spus pr. Cosmin Vele.

Comentarii Facebook


Știri recente