O nouă biserică ortodoxă română în Sydney, Australia

Cu ocazia sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul a avut loc duminică, 29 august, Adunarea Generală anuală a parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Sydney – Australia. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande, alături de preotul paroh Vasile Prunduș.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Episcop Mihail a vorbit despre importanța acestei sărbătorii, mulțumind membrilor parohiei pentru eforturile depuse și în acest an pentru bunul mers al parohiei. Cu acest prilej, Preasfințitul sa i-a acordat părintelui Vasile Prunduș rangul de preot iconom stavrofor pentru activitatea pastorală excepțională în sânul parohiei. În continuare a fost prezentată activitatea pastoral-misionară și administrativă a parohiei în decursul anului financiar 2009-2010.

În cadrul ședinței Adunării Generale a fost prezentat proiectul de construcție a noului Centru Cultural și a noii Biserici românești, purtându-se discuții pentru îmbunătățirea proiectului, după cum ne informează părintele Vasile Prunduș. Acest proiect cuprinde construirea unui Centru Cultural, a unei Biserici și a unui Oficiu Parohial, urmând a fi prezentat autorităților Consiliului Local spre a fi aprobat. De asemenea, s-a constituit Consiliul de Construcție a Bisericii, format din cinci membrii, specialiști în domeniul construcțiilor, care vor face evaluarea acestui proiect și împreună cu Consiliul Parohial vor începe demararea lucrărilor.

Comentarii Facebook


Știri recente