O nouă biserică ortodoxă română în Spania

Ortodocșii români din Roquetas de Mar, provincia Almeria din Spania, se vor putea ruga într-o nouă biserică, lăcașul fiind construit în aproape 100 de zile, informează Biroul de presă al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, citat de „Ziarul Lumina”. Definitivarea proiectului de execuție a fost făcută în urma consultărilor cu episcopul locului, Preasfințitul Părinte Timotei al Spaniei și Portugaliei, care și-a dat și girul ca acesta să fie pus în practică.

La data de 6 ianuarie 2009, de Bobotează și de hramul bisericii, a fost pusă piatra de temelie a noului lăcaș de către Preasfințitul Timotei, lucrările începând abia după mai bine de un an și jumătate, din cauza lipsei fondurilor.

‘Biserica este o construcție în formă de cruce, așezată pe piloni de 25 m adâncime, are o turlă principală mare și două turle mici. Lucrările au fost executate de către o firmă spaniolă specializată, întreaga construcție având un cost de 550.000 euro, în această sumă intrând execuția finisată a construcției, precum și iconostasul, clopotele, dotările necesare exercitării cultului. Toate lucrările au fost achitate până în prezent din banii obținuți printr-un credit bancar de 200.000 euro’, susține părintele paroh Emil-Ioan Somodean.

Comentarii Facebook


Știri recente