O nouă biserică la Solvesborg, Suedia

Deoarece numărul credincioșilor ortodocși români de pe teritoriul Suediei este în continuă creștere este necesară construirea de noi lăcașuri de cult. Pe 12 septembrie, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord, va așeza piatra de temelie pentru noua biserică a parohiei ortodoxe românești din Solvesborg, Suedia.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord: „Împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului vom pune piatra de temelie la această biserică de lemn care se va înălța în orașul Solvesborg din Suedia. Terenul a fost cumpărat pe o sumă simbolică de la primăria orașului Solvesborg, iar această biserică ortodoxă românească va reprezenta o poartă a cerului și o poartă către tot ceea ce înseamnă valori creștine ortodoxe românești”.

Noua biserică din lemn va fi construită în stil tradițional maramureșan. Biserica îi va avea ocrotitori pe Sfinții Martiri Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra, și Vasile din Telciu.

Comentarii Facebook


Știri recente