O nouă biserică în Arhiepiscopia Tomisului

Un nou lăcaș de cult va fi ridicat în Arhiepiscopia Tomisului. Biserica cu hramul Sfânta Treime va fi construită pe raza localității Nicolae Bălcescu, din județul Constanța. Slujba de binecuvântare a locului a fost săvârșită astăzi, 3 decembrie 2013, de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează TRINITAS TV.

„Îl rog pe Dumnezeu să trimită harul Preasfântului Său Duh peste ctitorii acestei biserici, peste lucrătorii care se vor osteni întru ridicarea ei, peste toți credincioșii care vor participa la sfintele slujbe în această biserică și ajutorul și ocrotirea lui Dumnezeu să fie spre tot ceea ce se împlinește bun, adevărat, curat, frumos, românește și creștinește în acest loc pentru ca istețimea umană, profesionalismul întru îndeplinirea cum se cuvine a unei lucrări complicate să fie așezate pe temelia acestei sfinte biserici și din ea să izvorască inspirație adevărat pentru toți cei care vor fi acum și în zilele, anii și deceniile care vin în acest sfânt așezământ”, a mărturisit ÎPS Părinte Teofan

„Bucuria zilei de astăzi, iată, ne-o împlinește și cerul prin razele soarelui, căci răsare aici o nouă lumină coborâtă de la Tronul lui Dumnezeu care este părintele luminilor. Ridicarea unei biserici este cea mai mare lucrare care se săvârșește pe pământ pentru că biserica este Casa Dumnezeului celui Viu. Unde se zidește o biserică acolo coboară Dumnezeu, iar locul unde se sălășluiește Dumnezeu este o parte din Cer pentru că în biserică cerul se unește cu pământul”, a spus ÎPS Părinte Teodosie.

Biserica, în totalitate din lemn, va fi ridicată, ca loc de rugăciune, pentru cei 500 de angajați ai unei ferme aflată în apropiere.

Noul lăcaș de cult se va afla la ieșirea din localitatea Nicolae Bălcescu, către Mihail Kogălniceanu.

Comentarii Facebook


Știri recente