O nouă apariţie editorială

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a apărut, în cadrul seriei Florilegii Hrisostomice, volumul intitulat Sfântul Ioan Gură de Aur, despre comportamentul creştinului în biserică şi societate, informează Sectorul cultural şi comunicaţii media al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul de Binecuvântare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel precizează: „Un comportament cuviincios al credinciosului în Biserică va conduce la liniștirea sa sufletească, la împărtășirea duhovnicească de cuvintele sfinte auzite acolo și la împlinirea acestora în viața sa. Viața creștinului în lume stă sub influența directă a lucrării dumnezeiești săvârșite în Biserică, iar roadele duhovnicești ale muncii sale în societate sunt efectul conlucrării cu Dumnezeu prin credință, nădejde și dragoste. […] Atât prin exemplul său personal, cât și prin moștenirea sa duhovnicească, Sfântul Ioan Gură de Aur rămâne un model de virtute pentru fiecare creștin și, în special, pentru credincioșii de astăzi, greu încercați de mentalitatea secularizată a societății actuale, de atitudinea ostilă religiei în media, precum și de înstrăinarea tot mai pregnantă a unor curente ideologice actuale de valorile expuse în Sfânta Scripturăși în scrierile Sfinților Părinți.” (pag. 6-7).

Lucrarea poate fi achiziționată în librăriile şi magazinele de cărţi şi obiecte bisericeşti ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente