O mie de credincioși au participat la procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către Cer!”

Aproximativ o mie de credincioși au participat în seara zilei de 13 septembrie, în Capitală, la procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către Cer!” unde au fost purtate moaștele Sfântului Ierarh Calinic și un fragment din lemnul Sfintei Cruci.

Moaștele sfântului au fost aduse joi la parohia Sfântul Vasile – Victoria de o delegație de la  Mănăstirea Cernica, apoi a urmat, de la ora 16:00, slujba Vecerniei Mari și a Acatistului Sfintei Cruci.

Procesiunea s-a desfășurat, începând cu ora 19:00, pe traseul: Biserica Parohiei Sfântul Vasile – Victoria → Parcul Nicolae Iorga → biserica Parohiei Sfântul Nicolae – Tabacu → Parcul Nicolae Iorga → Str. Nicolae Iorga → Scena amenajată în Parcul Nicolae Iorga → biserica Parohiei Sfântul Vasile – Victoria.

Pe scena amenajată în Parcul Nicolae Iorga, corala Te Deum Laudamus a susținut un concert de muzică bisericească și cântece patriotice.

După concert, arhimandritul Nectarie Șofelea, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, a vorbit credincioșilor despre semnificația sărbătorii Sfintei Cruci și despre viața Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Evenimentul a fost organizat de parohia Sfântul Vasile – Victoria cu ocazia hramului acesteia.

Foto credit: Pr. Cornel Enache

Comentarii Facebook


Știri recente