O mie de copii împărtășiți în Biserica tinerilor

„Tinerețea, chiar în mijlocul mâhnirilor ei, are o lumină a ei”, spunea Emil Gârleanu, și mare adevăr grăia. Pentru această lumină din sufletul tinerilor „se bate” Biserica. Pentru această temelie curată pe care se așază viitorul se străduiește ea. Și, atunci când afli că în preajma marilor sărbători, într-o singură biserică din Episcopia Giurgiului, dedicată în primul rând tinerilor, o mie de suflete se spovedesc și se împărtășesc, în rând cu dascălii lor, nu poți să nu speri. Nu poți să nu te gândești că, totuși, există viitor. Există viață autentică. Adică viață în Hristos.

Trăim rătăciți, într-un prezent agitat, obosiți, sastisiți, sufocați în suficiența propriilor noastre neputințe, uituci și indiferenți, fără perspectiva veșniciei. Nu ne mai interesează viitorul și trăim o iluzorie fericire, consumându-ne viața pe net, în mărunte satisfacții materiale, sau în fața televizorului, îmbătrânind, fără a încerca măcar regretul unui stoic precum Seneca, de pildă, care, cunoscând viciile și relele contemporanilor săi, își mărturisea, totuși, cu amărăciune rătăcirea: „Eu arăt altora calea cea dreaptă, pe care am cunoscut-o târziu, când eram obosit de rătăcire”, spunea el. Și totuși cineva veghează. Cineva ne ia de mână și ne împinge înainte, spre a ne întâlni cu Dumnezeu. Mai ales în acest ceas al mărturisirii și apropierii de marea Înviere. Și aceasta este Biserica.

Grija Bisericii pentru viață, pentru familie

„Fără să înțelegem sacralitatea vieții ca dar neprețuit al lui Dumnezeu și fără să conștientizăm responsabilitatea pe care o avem față de semenii noștri, aceste drame ale societății contemporane nu pot fi depășite. Tocmai de aceea, Biserica arată în permanență o grijă deosebită față de familie, prin reprezentanții ei: preoți, diaconi, profesori de religie și asistenți sociali, îndemnând la împlinirea poruncilor dumnezeiești și a moralei creștine. Biserica, prin mărturia sa bimilenară, ne învață că singura viață autentică este viața în Hristos”, mărturisea Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, cu prilejul „Marșului pentru viață 2014”, desfășurat la Giurgiu.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente