O întreagă familie suceveană în slujba Bisericii

Mihai, unul dintre cei opt copii ai familiei Isopescu din Vicovu de Sus, a fost hirotonit diacon duminică, 19 mai 2019, de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților.

Absolvent al Facultăţii de Teologie din Bucureşti şi cântăreţ bisericesc la Parohia Laura, Mihai Isopescu, a fost hirotonit cu ocazia sfințirii bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Vicovu de Sus, informează Doxologia.

Remarcabil este faptul că noul hirotonit face parte dintr-o familie numeroasă din care 3 persoane sunt viețuitori în mănăstire.

Din familia Isopescu fac parte: părintele protosinghel Teofil de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, rasofora Varvara de la Mănăstirea Cormaia, diaconul Mihai, Alina, soră la Mănăstirea Dragomirna, dar și Ionuţ, referent la Sectorul Învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor și şef al promoţiei 2018 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi.

Părintele diacon Mihai Isopescu va sluji la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Laura, Vicovu de Sus.

În noua biserică din Vicovu de Sus a fost oficiată pentru prima dată Sfânta Liturghie. Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a oficiat duminică și slujba de sfințire a clopotelor lăcașului de cult.

Pentru mai multe detalii despre evenimentul de duminică, accesați site-ul Doxologia.

Foto credit: Doxologia/ George Crăsnean

Comentarii Facebook


Știri recente