O expoziție dedicată familiei creștine la Biblioteca Națională

De sărbătoarea Bunei Vestiri, la Biblioteca Națională a României a avut loc vernisajul expoziției „Familia”, semnată de artista plastică Silvia Radu. Evenimentul, organizat de Asociația „Studenți pentru viață”, se înscrie într-o serie de manifestări în cadrul programului „Săptămâna pentru viață”, dedicat adopției.

Expoziția, deschisă până la 9 aprilie, cuprinde 60 de lucrări de pictură, desen, sculptură, toate închinate familiei tradiționale românești, din care nu lipsesc reprezentări în bronz, creion și culoare ale icoanei Maicii Domnului cu Pruncul, îngeri, arhangheli, flori.

În anticamera Raiului

Evenimentul s-a bucurat de prezența multora dintre protagoniștii surprinși în creion și culoare de mâna talentată a Silviei Radu, fie ei părinți, copii, bunici, mătuși, unchi. Prezentă la vernisaj nu doar în calitate de critic de artă, cât mai ales ca prietenă a Silviei Radu, dar și ca mamă și bunică, surprinsă în expoziție împreună cu familia, Doina Mândru a spus: „În timpul ședinței de poză, în atelierul doamnei Silvia Radu am descoperit că noi pozam între îngeri. Un înger în dreapta, altul în stânga, Sfânta Treime așezată deasupra, icoanele în bronz splendide de o parte și de alta a fotoliului pe care stăteam. Așadar, eram acolo în atelier cum sunt astăzi portretele aici în expoziție: ca într-o anticameră a Raiului. Acestea sunt portretele unui mare sculptor, dar sunt și portretele unui pictor al bucuriei, al freneziei culorii. Sunt pline de verva acelei lumini pe care întotdeauna doamna Silvia Radu știe să o descopere mai ales în chipul copiilor. Acești copilași pe care îi tot desenează dânsa vor păstra, probabil, în memoria familiei lor aceste portrete ca pe niște portrete ale chipului lor îngeresc. Este o expoziție născută din bucurie, care respiră bucurie și tonicitate. Sunt fericită să fi fost parte a ei”.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente