O expoziție cu reprezentări ale Sfântului Dimitrie în Muntele Athos a fost prezentată la Craiova

Expoziția „Reprezentări ale Sfântului Dimitrie în Muntele Athos” a fost prezentată duminică la Casa Băniei din Craiova.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Muzeul Olteniei Craiova și „Mount Athos Center”, Salonic, Grecia.

„Mount Athos Center” este o instituție ce reunește reprezentanți ai Sfântului Munte Athos și ai Primăriei orașului Salonic.

Expoziția cuprinde icoane, opere de artă și documente inedite referitoare la Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Moderatorul evenimentului a fost Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

La vernisaj au ținut alocuțiuni: Anastasios Duros, director Mount Athos Center, Apostolos Patelakis, reprezentant al Institutului pentru Studii Balcanice Salonic, precum și Arhim. Vladimir Dărângă, Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.

„Pentru prima dată, aici, în Craiova, este prezentată o expoziție cu icoane și reprezentări ale Sfântului Dimitrie de la Sfântul Munte Athos. Este o mare bucurie pentru noi, oltenii, în general, dar în special pentru noi, craiovenii, care suntem sub patronajul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din începuturile Craiovei”, a spus Arhim. Vladimir Dărângă.

La vernisaj au participat specialiști în domeniu, studenți ai Facultății de Teologie din Craiova şi craioveni care au dorit să vadă aceste icoane.

Expoziția „Reprezentări ale Sfântului Dimitrie în Muntele Athos” este deschisă pentru vizitare în următoarele 30 de zile.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente