O dezinformare flagrantă

În legătură cu articolul cu titlul Incinerarea – „iertată” de Biserică: Patriarhul va sfinti monumentul lui Sergiu Nicolaescu apărut în cotidianul Ring din 3 iulie 2013, precizăm:

Declarația domnului Ioan Cărmăzan potrivit căruia Patriarhul României va fi prezent la inaugurarea troiței și a unei plăci comemorative pe care va fi trecut numele regizorului Sergiu Nicolaescu reprezintă o dezinformare flagrantă.

Prin această declarație fără nicio legătură cu realitatea, domnul Ioan Cărmăzan a produs confuzie în rândul opiniei publice. În același timp, este regretabilă încălcarea deontologiei profesionale de către publicația Ring, care nu a verificat informația înainte de publicare, așa cum au făcut alte instituții media din România.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, menționăm faptul că potrivit legii nr. 50/1991 pentru edificarea unei troițe este necesară autorizație de construire din partea autorității publice locale și binecuvântarea autorității bisericești pe teritoriul canonic unde se intenționează ridicarea acesteia. Până în acest moment, Arhiepiscopia Bucureștilor nu a primit nicio solicitare în scris pentru construirea unei troițe la Buftea.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente