O delegaţie a preoţilor militari din România s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Atenei

Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei, a primit joi vizita unei delegaţii a preoţilor militari din România.

Pr. Florin Vlădoiu, Inspector General şi Şeful Secţiei de Asistenţă religioasă în cadrul MApN, împreună cu pr. Pretorian George, din cadrul aceleiaşi secţii, au fost însoţiţi la întrevedere de omologii lor greci.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte care ţin de activitatea preoţilor militari, precum şi de programul vizitei delegaţiei române în Gercia, informează Biserica Ortodoxă a Greciei.

Arhiepiscopul a făcut referire la vizita pe care a efectuat-o în România, în perioada când era Mitropolit de Thiva şi Levadia, când a adus în pelerinaj moaştele Sfântului Gheorghe.

Preafericirea Sa a evidenţiat evlavia poporului român care a venit în număr mare să aducă cinstire moaştelor Sfântului Gheorghe.

Aspecte din cadrul întâlnirii cu Arhiepiscopul Atenei. Foto credit: Biserica Ortodoxă a Greciei

Cei doi clerici români din cadrul Secţiei de Asistenţă religioasă MApN au fost în Grecia în cadrul unei activităţi militare bilaterale care s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile, în perioada 20-23 noiembrie.

În cadrul acesteia au fost purtate discuţii privind cadrul legislativ care reglementează statutul preoţilor militari, precum şi diferite propuneri privind îmbunătăţirea acestuia, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Florin Vlădoiu.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Greciei

Comentarii Facebook


Știri recente