O delegaţie a FTOUB efectuează un pelerinaj în Iordania

O delegaţie a Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti condusă de decanul instituţiei, pr. Ştefan Buchiu, se află într-un pelerinaj în Iordania în perioada 6-12 mai.

Alături de profesorii de teologie se află rectorul Mircea Dumitru, împreună cu mai mulţi membri ai Universităţii din Bucureşti.

Participanții la pelerinaj, însoțiți de Episcopul Qais de Erzurum, au fost primiți de Prințul Hassan al Iordaniei, care, în urmă cu câțiva ani a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.

De asemenea, delegația s-a întâlnit cu conducerea și profesorii Universității Yarmouk din orașul Irbid și au purtat discuții despre învățământul universitar din România și din Iordania.

În cadrul pelerinajului au fost vizitate situri istorice cu biserici din perioada bizantină din Jerash, Gadara, Madaba, Muntele Nebo, Umm Rasas, precum și ruinele fortăreței Maherus, locul unde a fost martirizat Sf. Ioan Botezătorul.

Foto credit: Eugen Buchiu/Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…