O delegație a Eparhiei Dunării de Jos, condusă de către Preasfințitul Episcop Casian, efectuează o vizită frățească în Biserica Ortodoxă a Poloniei în perioada 9 -15 septembrie 2009

La invitația Preafericitului Mitropolit Sava, Primatul Bisericii Ortodoxe a Poloniei, și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegație a Eparhiei Dunării de Jos, condusă de către Preasfințitul Episcop Casian, efectuează o vizită frățească în Biserica Poloniei, în perioada 9 -15 septembrie 2009, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Dunării de Jos.

Vizita a fost pregătită de o delegație de monahi din eparhie, care a participat, în perioada 1-5 septembrie a.c., la simpozionul monahal cu titlul „Călugărul ortodox și provocările lumii contemporane” de la Mănăstirea „Sfântul Gavriil cel Tânăr” din localitatea Zwirki. Tema prezentată de delegația de monahi de la Dunărea de Jos la acest simpozion s-a intitulat „Monahismul românesc. Istorie și actualitate”. În cursul acestei vizite, au fost vizitate mănăstirile Suprasalu, Grabarka, Jablecnej, considerate cele mai reprezentative centre mănăstirești ortodoxe din împrejurimile orașului Byalstok și din regiunea Podlascki, din nord-estul Poloniei.

Delegația Eparhiei Dunării de Jos, condusă de către Preasfințitul Casian, în Biserica Ortodoxă a Poloniei va participa la următoarele manifestări: sărbătoarea Eparhiei Waszawsko – Bielska de la Mănăstirea din localitatea Grabarka și vizitarea parohiilor din Bielsk Podlaski; sărbătoarea parohiei „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Szczyty; vizitarea orașelor Hajnowka și Bialowiza; oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană din Varșovia.

Vizita Chiriarhului Dunării de Jos se înscrie în lucrarea sfântă a Bisericii Ortodoxe Române de cooperare frățească cu celelalte Biserici Ortodoxe surori din lume, printre care se numără și Biserica Ortodoxă a Poloniei și este un răspuns la participarea Preafericitului Sava, Mitropolitul Primat al Poloniei, la manifestările organizate la Galați, în data de 4 iulie 2004, prilejuite de aniversarea a 500 de ani de la mutarea la cereștile lăcașuri a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente