O companie renumită de software a introdus în Codul Etic reguli ale Sf. Benedict

O companie din SUA de administrare a bazelor de date a adoptat o secțiune din Regula Sfântului Benedict în codul său etic, informează Church Time.

Într-o postare pe site-ul oficial, cei de la SQLite au anunțat că inițial aceste principii, după care se ghidează în continuare, fuseseră numite drept Cod de conduită, însă apoi au menționat că denumirea mai potrivită este: Codul de Etică al fondatorului proiectului.

O altă modalitate de a privi acest document este ca o descriere succintă a ideii fondatorului SQLite despre ceea ce înseamnă să fii „virtuos”, se menționează pe site-ul SQLite.

SQLite este cel mai folosit sistem de baze de date relaționale din lume.

Fondatorul SQLite și programatorii colaboratori, la momentul redactării documentului de etică, au hotărât să își conducă interacțiunile, atât cu clienții, cât și în cadrul echipei, potrivit acestor reguli ale Sfântului Benedict, evidențiind că acestea au reprezentat fundamentul multor coduri civile de peste 1500 de ani până în prezent

Tot pe site-ul SQLite se precizează că nimeni nu este obligat să urmeze principiile sfântului Benedict sau să le cunoască, dar fondatorul companiei consideră că cine va urma aceste reguli va fi mai fericit și va avea o viață mai productivă.

Regula Sfântului Benedict a fost scrisă în Roma, în secolul V. Cele 72 de percepte care o alcătuiesc au la bază învățăturile Mântuitorului Hristos.

Printre acestea se regăsesc: Să nu comiți adulter, să nu furi, să îmbraci pe cel gol, să nu răspunzi la rău cu rău etc.

Cuviosul Benedict de Nursia este cel care a reorganizat monahismul apusean cenobitic şi a compus reguli monahale, inspirat de scrierile părinţilor eremiţi răsăriteni: Sfântul Vasile cel Mare, Fericitul Augustin şi Sfântul Ioan Casian.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente