O cameră de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism de la Centrul „Sf. Cosma și Damian” din Bacău

O cameră de integrare senzorială

O cameră de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare a fost amenajată la Centrul „Sf. Cosma și Damian” din Bacău.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea capacității de autoreglare a sistemelor senzoriale la copilul cu autism și alte tulburări de dezvoltare și adaptare a sa la mediul înconjurător, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pe site-ul oficial.

Centrul de zi pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian” aparține Fundației „Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău.

Proiectul „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare” a fost implementat în perioada august – septembrie 2018.

Proiectul a inclus pe lângă amenajarea propriu-zisă a sălii mai multe obiective:

  • 30 de copii diagnosticați cu tulburare pervazivă de dezvoltare sau alte tulburări de dezvoltare s-au înscris pentru a avea acces la terapii de integrare senzorială;
  • 3 workshop-uri „Jurnal de terapie“ pentru  informarea comunității despre existența camerei de integrare senzorială și conștientizarea importanței acestei intervenții;
  • 50 de specialiști și părinți/aparținători ai copiilor cu autism au participat la workshop-urile de informare.

Accesul copiilor la terapii de integrare senzorială va îmbunătății în primul rând calitatea vieții copiilor diagnosticați cu autism, tulburări de dezvoltate sau desincronizare senzorială.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente