O „bună vestire”: Procesiune de două zile în Eparhia Buzăului și Vrancei

În perioada 26-27 martie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, în Eparhia Buzăului și Vrancei, a avut loc o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea vrânceană Valea Neagră și cu moaștele Sfinților Nectarie de Eghina și Haralambie.

Evenimentul a fost organizat la cererea Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, urmare solicitărilor membrilor comunităților locale din ambele județe.

Pe parcursul celor două zile, fără a se opri, procesiunea a străbătut peste 1.000 de kilometri și a binecuvântat 190 de parohii, parcurgând aproape toate văile și localitățile dintre hotarele Eparhiei, informează Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Arhiepiscopul Ciprian a precizat că procesiunea din primăvara acestui an, desfășurată între praznicul Bunei Vestiri și Duminica Sfântului Grigorie Palama – „luminătorul Ortodoxiei”, este o „bună vestire” din partea Maicii Domnului cu privire la izbăvirea de pandemia care a cuprins întreaga omenire.

„Este foarte important să nu uităm că, dincolo de efectele benefice ale unor medicamente descoperite de oameni de știință, ajutorul pe care îl simțim în viața noastră vine numai de la Dumnezeu. Ceea ce la oameni este cu neputință, la Dumnezeu este cu putință, a subliniat ierarhul.

„Boala care s-a dezvoltat este o realitate, oamenii încă se înfricoșează, mai ales în condițiile în care sunt prezentate știri tot mai alarmante, de natură să ne inducă o stare de panică și de frică. Însă noi, cei care credem cu adevărat în Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, avem convingerea că El este Doctorul tuturor, tămăduind atât bolile sufletești, cât și pe cele trupești. Prin urmare, se așteaptă din partea noastră mai multă credință, atașament față de Biserică și dragoste unii față de alții”, a subliniat IPS Ciprian.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente