O biserică nouă pentru un cartier craiovean

Biserica „Eroii Neamului” din Craiova se numără în rândul celor mai noi locașuri de cult din Cetatea Băniei. După ani întregi de osteneală și rugăciuni, biserica a fost deschisă cultului de praznicul Înălțării Domnului din 2014, fiind binecuvântată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Biserica „Înălțarea Domnului” din Protoieria Craiova Nord a fost ridicată în anii 1990-2014, piatra de temelie fiind pusă la 21 august 1990 de către vrednicul de pomenire Mitropolit Nestor Vornicescu.

Anul acesta și-a deschis ușile, gătită ca o mireasă, pentru credincioșii din zona Electro a orașului. Momentul binecuvântării a împlinit vremea anilor de muncă împletită cu rugăciunea, arătând totodată că acolo unde vrea Dumnezeu se biruiește rânduiala firii.

„Dumnezeu a vrut ca lucrarea Sa să nu rămână neterminată”

Ani buni, la Parohia Eroii Neamului din Craiova timpul parcă se oprise în loc. Zidurile locașului de închinare, pentru care bătuseră atâtea inimi și în care stăteau atâtea speranțe, se încăpățânau să mai crească. Totul era lipsit de vlagă și, de cele mai multe ori, criza financiară părea a fi cel mai neprietenos tovarăș în împlinirea acestei lucrări mărețe. Proiectul bisericii, destul de mare pentru o biserică de cartier, se lăsa cu greu dus la capăt. Lucrurile au început însă se se miște când aici IPS Părinte Irineu a adus trei preoți tineri, cu ascultarea directă de a împlini ceea ce rămăsese neîmplinit. Preotul Cristian Grecu, parohul bisericii, ajutat de cei doi colegi ai săi, pr. Sergiu Popescu, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova, și pr. Victor Cameniță, s-au dovedit a fi oamenii potriviți la locul potrivit. „Începutul nostru la această parohie, deși destul de recent, a fost învestit în primul rând cu încrederea IPS Părinte Mitropolit, lucru care ne-a obligat să ne mobilizăm pentru a finaliza lucrările de zidire a sfântului locaș. Erau încă foarte multe lucrări neterminate. Sfintele slujbe le săvârșeam în capela parohială și uneori, când era mai cald, în subsolul bisericii, unde s-a amenajat un paraclis mai încăpător. Dumnezeu a vrut ca lucrarea Sa să nu rămână neterminată și, prin sprijinul și purtarea de grijă a Mitropolitului nostru, s-au găsit cele necesare finalizării lucrărilor de zidire la sfântul locaș,” mărturisește preotul Cristian Grecu, parohul de la „Eroii Neamului”.

Speranțele preoților și credincioșilor parohiei de a vedea biserica gata s-au împlinit în mod neașteptat când un om de bine, cu dragoste de Dumnezeu, a donat toate cele necesare finalizării lucrărilor. Într-un singur an s-a ajuns să fie pusă crucea pe turlă.

Mai multe informații în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente