Nürnberg: Liturghie şi hirotonie în preot oficiate de IPS Serafim

IPS Serafim a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala din Nürnberg de Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Părintele Mitropolit a hirotonit în preot pe Arhidiaconul Chiril Socaciu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Această sărbătoare pascală a avut o importanță deosebită pentru credincioșii români de la Nürnberg care s-au bucurat de hirotonia întru ieromonah a arhidiaconului Chiril Socaciu, monah originar din mănăstirea Dejani (jud. Brașov), licențiat și absolvent de master al Facultății de Teologie Ortodoxă Sf. Andrei Șaguna din Sibiu și, de un an, secretar II al Mitropoliei.

După Sfânta Liturghie, IPS Serafim, slujitorii și credincioșii prezenți au continuat slujba în curtea bisericii, unde a avut loc tradiționala sfințire a apei. În cuvântul de încheiere, Mitropolitul Serafim a vorbit despre însemnătatea cântării Ziua învierii în care suntem îndemnați ca pentru bucuria Sfintelor Paști să iertăm tuturor toate și să începem o viață nouă. La finalul slujbei cei prezenți au primit binecuvântarea prin stropirea cu aghiasmă de noul preot.

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, prăznuită în vinerea Săptămânii Luminate, a început să fie celebrată de creștinii ortodocși în primul mileniu creștin, în amintirea mai multor minuni săvârșite la un izvor aflat în Constantinopol în momentul în care diferite persoane s-au rugat Maicii Domnului să le vină în ajutor. Prima dintre aceste minuni a avut loc la începutul secolului al V-lea, la rugăciunile viitorului împărat bizantin Leon cel Mare. Izvorul din Constantinopol este până azi un loc de pelerinaj.

Comentarii Facebook


Știri recente