Numeroşi români din nordul Europei s-au mobilizat pentru a susţine Campania „Darul din cutia de pantofi, 2018”

Numeroşi români din toate parohiile Episcopiei Europei de Nord (Suedia, Danemarca și Norvegia) s-au mobilizat pentru a susţine Campania Campania  „Să ne bucurăm de Nașterea Domnului – Darul din cutia de pantofi, 2018”.

Acţiunea a fost desfăşurată în perioada 11 noiembrie – 9 decembrie 2018, fiind iniţiată de Episcopia Europei de Nord în vederea susţinerii copiilor şi familiilor defavorizate din cadrul proiectelor „Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei”.

Fiecare destinatar al proiectului, în acest caz copilașii basarabeni cu posibilități financiar reduse, primește o cutie de pantofi frumos ambalată în care găsesc diferite surprize: jucării, dulciuri, rechizite, produse de îngrijire corporală, mici articole de îmbrăcăminte, precum și o notă personală din partea expeditorului.

Episcopul Macarie al Europei de Nord a apreciat organizarea acestei campanii „prin care frați români din diaspora scandinavă au trimis daruri și încurajări frățiorilor lor mai mici și mai sărmani din iubita Basarabie”.

„Îi îndemn pe toți cei care au participat la campanie să nu se oprească aici, ci să păstreze și să cultive relația începută cu copilașii basarabeni, adăugând dragoste la dragoste și binefacere la binefacere. Cu care suntem toți datori, spre slava Pruncului ce Se naște pentru a fi împreună cu noi”, a spus Preasfinţia Sa.

Părintele  Octavian-Horațiu Mureșan, protoiereu de Copenhaga, coordonatorul proiectului, a spus că acţiunea reprezintă „un gest simbolic care sperăm să fi adus bucurie în inimile copiilor. În An Centenar am creat o punte de legătură sufletească între tinerele familii de românii din Scandinavia și frații noștri din Basarabia. Sperăm să fie începutul unei colaborări fructuoase”.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, a explicat că „gestul de mărinimie al comunității românilor din Scandinavia s-a transformat la mii de kilometri în miracole”, informează Eparhia.

„Am primit  lecții de bunătate prin bilețelele inserate în fiecare cutie, mesaje care au fost scrise din inimă de copiii care au pregătit aceste daruri împreună cu familia lor şi suntem extrem de bucuroşi că Părintele Episcop Macarie și colaboratorii dumnealui au venit cu această  propunere inedită.  Un exemplu de urmat pentru multe alte comunități parohiale din tară şi de peste hotare.”

Primele daruri aduc deja bucuria sărbătorilor de iarnă copilaşilor din Centrului Maternal coordonat de Misiunea Socială „Diaconia”, iar în continuare, vor trăi aceleaşi emoţii frumoase şi copilaşii din mai multe familii asistate de către Centrul de Consultantă „În braţele mamei” ale aceleiași instituții.

Programul „În braţele mamei” a fost lansat de „Diaconia” în anul 2010 şi are drept scop prevenirea abandonului copiilor şi asigurarea dreptului fiecărui copil de a creşte în familie.

În acest an, 17 cupluri mamă-copil au primit asistenţă rezidenţială, iar sute de familii nevoiaşe au primit ajutor prin acest Centrul de Consultanţă.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente