Numeroşi credincioşi sibieni s-au rugat împreună cu Mitropolitul Ardealului la Schitul Păltiniş

Pelerini şi credincioşi din Sibiu, Mărginimea Sibiului şi din alte părţi ale ţării, au participat sâmbătă, 06 august 2016, la hramul Schitului “Schimbarea la Faţă” din Păltiniş, judeţul Sibiu. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat cu un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în aer liber, lângă biserica de lemn a schitului.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul şi soborul slujitor au sfinţit cele şase cruci care vor fi aşezate pe noua biserică a schitului, aflată în stadiu avansat de construcţie.

Taina taborică

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a explicat credincioşilor prezenţi semnificaţiile duhovniceşti ale praznicului Schimbării la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos şi i-a îndemnat ca, prin rugăciune, împărtăţirea cu Sfintele Taine şi asceză să se împărtăşească din lumina taborică.

Lumina taborică poate fi experimentată de oameni credincioşi, de isihaşti deosebiţi, dar ea exprimă ceva ce nu putem înţelege, ci doar ne împărtăşim din ea. Tatăl Ceresc a mărturisit exact ca la Botezul Domnului în Iordan, confirmând mesianitatea Lui. Noi încercăm să înţelegem taina sărbătorii, a minunii Schimbării la Faţă, primind cuvintele Tatălui din Ceruri, că Mântuitorul Iisus Hristos este Fiul Său, a subliniat Părintele Mitropolit.

La final, protosinghelul Valeriu Luca, stareţul schitului, i-a mulţumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă la hramul aşezământului monahal şi i-a oferit în dar o icoană reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos.

EPDH-31.07.2016-Tarnosire-Sibiselu-Nou-260

 

Comentarii Facebook


Știri recente