Numeroși credincioși s-au rugat împreună cu PS Visarion în cea mai veche mănăstire din Dobrogea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a slujit duminică în cel mai vechi așezământ monahal din Dobrogea. La Mănăstirea Cocoș, numeroși credincioși s-au rugat împreună cu ierarhul, cu obștea monahală și cu clerici de la parohiile învecinate.

În pofida vremii nefavorabile, la slujbă au participat și credincioși veniți din alte zone ale țării pentru a aduce cinstire moaștelor Sfinţilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip, care se află la mănăstire încă de la descoperirea lor la Niculiţel în anul 1971.

În cadrul Sfintei Liturghii, au fost pomeniţi ctitorii şi binefăcătorii sfântului lăcaş.

Totodată au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revăsate asupra obştii mănăstirii, slujitorilor, închinătorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş care a împlinit peste 180 de ani de existență.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre întemeierea mănăstirii și rolul acesteia în decursul istoriei pentru „păstrarea aprinsă a flăcării românismului în spațiul dintre Dunăre și Mare în vremurile mult mai vitrege”.

Mănăstirea Cocoș este cea mai veche dintre mănăstirile dobrogene, înființată în anul 1833. Ea a reprezentat în perioada dominației otomane asupra Dobrogei flacăra spiritualității și culturii românești din acest spaţiu.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente