Nu sunteți singuri! Mitropolia Moldovei le oferă servicii medicale gratuite refugiaților din Ucraina

„Nu sunteți singuri!”, le transmit refugiaților din Ucraina reprezentanții aşezămintelor medicale Providența ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Policlinica, Spitalul și Fundația Medicală cu același nume le vor oferi servicii gratuite celor care au nevoie.

„Prioritate au femeile însărcinate și copiii. Medicii îi vor ajuta voluntar pe cei aflați într-o astfel de încercare, oferindu-le consultații și alte servicii medicale necesare”, au transmis reprezentanții Providența din Iași.

„Dacă îi cunoașteți, locuiesc la dumneavoastră sau în centre de refugiați, puteți contacta la numerele de telefon: 0745 065 643 sau 0786 294 308. Vom solicita actul de identitate și vom acorda aceste servicii cu programare. De asemenea, avem nevoie de sprijinul unor studenți voluntari care să știe ucraineană sau rusă”, a mai transmis instituția.

Policlinica Providența și-a început activitatea în 1998, prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În 2008 a fost înființat Spitalul Providența, primul spital al Bisericii. Acesta are 102 paturi, 2 săli de operație, o Unitate de Anestezie şi Terapie Intensivă și oferă servicii medicale decontate.

Foto credit: Facebook / Patenschi Photographer

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente