Nu putem să gustăm din ospățul credinței dacă nu ne pregătim corespunzător: IPS Ciprian

„Nu putem să gustăm din ospățul credinței, din Paștile care este Hristos Domnul, dacă nu ne pregătim corespunzător prin post, rugăciune, smerenie și ascultare”, a spus duminică IPS Ciprian în Parohia buzoiană Plevna.

„Copiii trebuie să asculte de părinți, părinții trebuie să se înțeleagă unul cu celălalt și să asculte de preotul lor duhovnic, pentru că numai când ești în ascultare te afli pe calea cea bună și ești ferit de greșeli. Atunci când fiecare vrea să facă voia lui greșește, întrucât vrăjmașul îi șoptește la ureche să săvârșească ceea ce nu trebuie”, a recomandat Înaltpreasfinţia Sa.

În timpul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit preot pe tânărul diacon Dan Necula, pe seama Catedralei Voievodale Adormirea Maicii Domnului din municipiul Buzău.

Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

Din soborul slujitor au făcut parte: Pr. Cristian-Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Pr. Viorel Banu, protoiereu al Protopopiatului Râmnicu Sărat, Pr. Cristinel Zota, parohul bisericii din Plevna, precum și alți preoți invitați.

La final, Arhiepiscopul a binecuvântat noua casă de prăznuire a comunității parohiale, ridicată în perioada 2015-2018.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente