„Nu putem să fim indiferenți la suferința semenilor”. Preoți și credincioși din Protopopiatul Târgu-Mureș au donat sânge

O nouă acţiune de donare de sânge a avut loc luni în Arhiepiscopia Alba Iuliei. Şaizeci de preoți și credincioși din Protopopiatul Târgu-Mureș, însoțiți de Arhiepiscopul Irineu, au donat sânge.

Acţiunea a avut loc la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, unde voluntarii au donat sânge pentru a-i ajuta pe semenii lor aflaţi în suferinţă.

Arhiepiscopul Alba Iuliei le-a vorbit celor prezenţi despre gestul nobil de a dona sânge.

„Noi, creștinii, ne gândim adeseori că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost atârnat pe crucea Golgotei, sângele curgându-I din corp la picioarele Sale. Sângele Domnului a fost prețul imens pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră”.

„Cunoscând această realitate, nu putem să fim indiferenți față de suferința semenilor noștri. Donând sânge, îi putem ajuta pe bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. Așa Îl urmăm pe Divinul Răscumpărător, conștienți că noi avem o viață nouă numai prin sângele lui Hristos”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei „Salvează Viața, donează sânge!”, organizată de Arhiepiscopia Alba Iuliei în judeţele Alba şi Mureş.

Anual, în România sub 2% din populație donează sânge, reprezentând o cincime din media celorlalte state din Uniunea Europeană.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente